Marieke Bendeler

Accountmanager

Marieke Bendeler is directeur van Firevaned, de branchevereninging voor mobiliteitshulpmiddelen. Hiernaast is ze verantwoordelijk voor StiR, de stichting die het register voor coaches en professioneel begeleiders beheert. Enige jaren is Marieke secretaris voor StAr geweest (Stichting Audicienregister) en heeft geruime tijd gewerkt voor Nefemed, de Nederlandse Federatie van producenten, importeurs en handelaren van medische productenhulpmiddelen.

Marieke is jaren verantwoordelijk geweest voor de lobby voor de branche kinderopvang en is als hoofd van de strategische beleidsafdeling verantwoordelijk geweest voor grote wijzigingen in het stelsel van de kinderopvang. Door deze jarenlange ervaring, kan met recht gezegd worden dat Marieke een expert is als verenigingsmanager, beinvloeder van (strategische) processen en een goed inzicht heeft in de verschillende belangen.

Marieke heeft ruim 10 jaar (verenigings)management ervaring. Haar sterke kanten liggen in het snel doorgronden van behoeften en wensen van verenigingen en haar leden. Deze behoeften omzetten naar strategische beleidsvoering en in de rest van het veld implementeren ligt hierbij in het verlengde. Het maken van een (praktische) analyse van bestaande knelpunten en deze in het belang van de sector oppakken is een van de expertises van Marieke.