Herpositionering

VSR

Vraag van de opdrachtgever

Digitalisering en robotisering zijn aan een opmars bezig, ook in de schoonmaakbranche. Welke technische ontwikkelingen zijn dat, wat zijn de innovaties, hoe beïnvloeden ze de werkprocessen in de schoonmaaksector en bovenal: wat zijn de gevolgen van die technische innovaties voor de mens in de branche: wat wordt de positie van de schoonmaker/schoonmaakster van de toekomst?

Het project

Samen met VSR hebben we de afgelopen jaren aandacht besteed aan technologische ontwikkelingen. In 2015 hebben we voornamelijk ingezoomd op de invloed van robots en apps op de schoonmaakbranche. Dat gebeurde tijdens de VSR-Kennisdag die als doel heeft om kennis over de schoonmaakbranche over te dragen en uit te wisselen en om de aanwezigen te prikkelen. Dit jaar stond e-commerce en beïnvloeding van internetbezoekers tijdens de VSR-Kennisdag centraal. Voor 2018 willen we de mens centraal stellen; wat zijn de gevolgen van de technologische ontwikkelingen op de schoonmaakbranche: wat houdt duurzame inzetbaarheid van medewerkers in de schoonmaakbranche in? Wordt de rol van de schoonmaker/schoonmaakster meer die van gastheer/-vrouw? Wordt hospitality nog belangrijker? Zet dagschoonmaak verder door en word daarmee de schoonmaker/schoonmaakster meer gezien als een collega van de medewerkers die werken in het gebouw dat wordt schoongemaakt?
Uitdagende vragen voor de toekomst waar we samen met VSR antwoorden op willen formuleren en diverse scenario’s voor willen opstellen.

Meer weten over: Herpositionering?
Neem dan contact op met één van onze medewerkers